Dick's Humanistic Neuro Linguistic Programming

Persoonlijkheids Profiel

Persoonlijkheids Profiel

Er zijn een heleboel methoden om een persoonlijkheids profiel te bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de Belbin, enneagrammen, DISC, Myers-Briggs, Jung, ......... Deze profielen geven meestal een persoonsbeschrijving van je bent een leider, of je bent dominant. Dit levert meestal een hokje op waarin je geplaatst wordt. De methode van NLP levert meer inzicht in de afzonderlijke eigenschappen  en zal daar per eigenschap iets over  vertellen. In NLP taal heten dit de metaprogramma's en er zijn er een aantal die je een  beeld geven van hoe je reageren zult op bepaalde informatie. De volgende Meta Programma's bestaan nu:

Meta Programma's:

Dit is zeer bruikbaar thuis, op het werk, op school met leerlingen die allemaal verschillend zijn, in de verkoop, als coach en .....

Om jezelf te leren kennen kan je persoonlijkheids profiel achterhaald worden.  Met de kennis van het persoonlijkheids profiel is het ook mogelijk om beter te kunnen communiceren met personen waar het voorheen moeizaam mee ging. Als je je wilt aanpassen aan het profiel van de ander wordt het communiceren nog makkelijker.  Jij hebt namelijk nu die mogelijkheid om je aan te passen.

Om hier een helpende hand te reiken zijn er een aantal mogelijkheden:

Vorige Volgende